Lila blommor

 
 
 
 
Jag kommer resa bort ett tag nu så bloggen kommer inte bli uppdaterad eftersom jag inte kommer ha något internet eller dator med mig! "/ Men den 15 januari kommer bloggen vara igång igen och då kommer en massa nya bilder, det lovar jag! Så titta gärna in den 15 januari! :) Orkar ni inte hålla koll på datum så kan ni följa mig på bloglovin, så ser ni när jag är tillbaka! ;) Under varje inlägg finns det en knapp som säger "följ bloggen" - klicka där isf! :)

Lång exponeringstid = snygga mörker bilder

F/5.6 - 30 sek - ISO 200
 
Ett litet tips när det är mörkt och man kanske har lite fina lampor som lyser up är att ta bilden med väldigt lång exponeringstid. Man ska även ha lågt ISO (annars kommer bilden bli väldigt ljus) och ett stativ med sig! Då blir bilden som den här över! Jag tycker att det blir väldigt snyggt :) Synd bara att jag inte hade något stativ. Jag ställde kameran på ett bord, på en båt. Därför är bilden lite suddig men jag hade inget stativ med mig så man får ta vad man har! ;) Den här bilden är helt oredigerad oxå :)

Katten på trappan


Christmas nails

Målade naglarna igår. Tyckte de skulle vara lite juliga så målade med rött lack och sen glittrigt graffitinagellack. Enkelt och snyggt ;)


What happens in India?

 

Solnedgång 2

 

God Jul!

 
God jul allihopa! :) Har själv inte tagit någon bild som ser julig ut så ni för nöja er med en bild från google! ;)

Solnedgång

 

Husbåtar

 
 

Liten indisk flicka

 
 
 
 

Liten valp


Nyfödd get

 
 
 

Oredigerade blommor i snö

 
 
 

Ännu lite träning

Här kommer ännu ett litet (stort?) träningstips som man kan göra hemma! ;) Jag har själv inte testat detta men ska göra det någon dag! Detta är nog en riktigt jobbig övning iallafall men det bidrar också till fina och starka magar! Någon som gjort denna?
 
 

Yes! Vi överlevde!

Inte gick jorden under inte! Undrar hur de som byggt värsta små lägrerna för detta reagerade när inget hände? Någon av er som trodde att jorden skulle gå under? :)

Tur att de inte gav upp!

Vilken tur att de inte gav upp! Fick några tårar i ögonen när jag kollade på videon.

Snöiga grenar 2

 
 
 
Fotat grenar igen, den här gången hade jag stativ + att de inte va lika mörkt ute som sist så nu är de inte så suddiga! :)

Macro objektiv

Har blivit väldigt sugen på att köpa ett macro objektiv efter att ha kollat på en massa macro bilder! :) Dom blir så fina! Har någon tips på bra macro objektiv? :)


Blomma i mörker

Tog den här bilden ute i mörkret under sommaren genom att lysa med en ficklampa på blomma, Det blev bättre än förväntat! :)

Kamerakläder/smycken

Någon mer än jag som skulle vilja ha dessa snygga kamerakläder/smycken? :)
 
Kamera collagetröja
Kameraring
Kamera halsband
Kamera Linne

Redigera en för ljus bild

Orginalbilden - Väldigt ljus
 
Jag börjar med att mörka ner bilden ganska mycket.
 
Eftersom bilden fick en konstig färg så avfärgade jag bilden lite grann.
 
Här har jag mörkat ner bilden ännu mer, avfärgat bilden ännu mer och lagt på autokontrast. Nu skulle jag vilja göra det vita i bilden mindre lysande. Jag tycker att det funkar på de vita längre bak i bilden, men på snön som ligger på träden längre fram (längst till höger och vänster) tycker jag inte att det funkar. Det verkar inte finnas något som kan fixa det i redigeringsprogrammet som jag har. Hur som helst tycker jag bilden blev bättre än från början! Vad tycker ni?
 
Kanske borde skaffa photoshop? Där finns det ju fler funktioner! Fast photoshop är mkt mer komplicerat än det som jag använder mig av men det går ju alltid att lära sig! :)

ISO

 
 
 
 
Tänkte att jag skulle visa vilken skillnad det blir beroende på vilket ISO-tal man har. Ni kanske redan vet det men ändå :). Ska man fota när det är mörkt behöver man alltså ett högre ISO än när det är ljust ute! Nu var det inte så jätte mörkt när jag tog de här bilderna, t.ex ISO 100 gör att det ser ganska mycket mörkare ut än vad det var. Övriga inställningar hade jag precis lika på alla fotona. (1.6 sek f/9)
 
En annan sak att tänka på med ISO är att ju högre ISO man har desto brusigare blir bilderna! Hittade inte någon "ordentlig bild" med högt ISO, men ni ser ju iallafall att det är väldigt brusigt på bilden till höger.
 
 
 

Små söta fåglar

 
Gulliga små fåglar :)

Någonstans i världen mellan några hus


Snöiga grenar

 
 
 
 
När jag tog de här bilderna hade jag inget stativ med mig, vilken jag borde haft! Mörker + inget stativ + ingen bildstabilisator = suddigt! Men jag gillar bilderna ändå, de passar att de inte är så skarpa! Älskar att det blev bokeh i den första bilden :)
 

Bergsklättraren

Haha ser ni hur geten står? Undrar hur den kom dit utan att ramla ner.. Den är verkligen bra på att klättra!

The beach


Inspiration

Har man ingen insiration är det väldigt bra att kolla på andras foton! Nu har jag extrem stor lust att gå ut på en fotopromenad! Alla bilder är från http://www.noupe.com/photography/snowy-winter-photography.html och det finns många fler foton där! :)

Ganesha

 
 

Dream catcher

 
 
 
 

Kamerautrustning

 Här är kameran jag använder mig av Canon EOS 550D. Tycker den är väldigt bra, både nybörjare och mer avancerade fotografer kan använda den utan problem! :) Har även objektivet som hör till + ett uv-filter på den.
 
 Har även ett till objektiv Tamron AF 70-300mm 1:4-5.6 tele-macro. Den tar väldigt fina bilder både från långt och lite kortare håll. Lite synd bara att den inte har bildstabilisator. Även denna har jag ett uv-filter på! :)
 
Min kamerafamilj har inte blivit så stor ännu, kanske dags att utöka den lite? Tips på objektiv eller andra kamera tillbehör NI inte klarar er utan? :)

Konstigt

 
Ser ni också bloggen s här kostigt, eller är det bara jag som ser det? Hur som helst så måste det fixas! Nån som vet hur man gör?

Blommor och bin (eller ja, flugor)


Fortsätt simma, fortsätt simma!

Liten fisk. Biden är tagen genom ett "golvfönster" på en båt för något år sedan. Riktigt svårt att hinna med att fota fiskarna. De simmar ju så snabbt förbi och ibland fick jag fokusen på fel grejer.

Birdie bird

Ganska stor skillnad lite vingettering kan göra. Vilken ser bäst ut? :) Jag tycker det blir bättre med vignettering på den här bilden eftersom det ger fågeln mer uppmärksamhet.

Birds in the sky

Fåglar är väldigt kul att fota tycker jag. Dock lite svårt att få till en bra bild när de flyger omkring!

På små gator..


Spring

 
Tre bilder jag tog i våras. Jag tycker de kan bli vår nu! Så kallt att vara ute och fota på vintern med bara händer ju. :)

Ice ice


Utfall

Vi alla behöver träna så därför tänkte jag dela med mig utav några övningar som man enkelt kan göra hemma eller egentligen vart som helst. Idag blir det utfall!
 
 
För att göra den här övningen står man först vanligt med fötterna bredvid varandra, sedan tar man ett stort steg framåt och böjer sig ner så att benet som är längst fram böjs i 90 grader (som på bilden). När man ska gå upp igen kan man antigen ta bak de främre benet så att man kommer tillbaka till startpositionen (man står då på samma plats under övningen). ELLER så går man framåt och tar ett stort kliv med de bakre benet så att det benet som först var längst bak nu är längst fram (då går man alltså framåt medan man gör den här övningen).
 
Om ni gör på det sättet att man står på samma plats, kom ihåg att göra övningen med båda benen! Gör man övningen på det sättet att man går framåt tränas ju båda benen automatiskt eftersom man går med varannat ben (som ni förmodligen fattar! ;)).
 
 
 
 

Ice

Ganska cool bild va? Hittade den på google. Men det skulle inte vara så kul att hitta sin bil såhär, eller? :) Däremot skulle det vara kul att fota!

Med eller utan vignettering?

 
 
Med eller utan vignettering?

Red berries in snow